[logó]
XXXII. évfolyam, 2022/4. július–augusztus

[borító hátlap] [borító front]



t a r t a l o m
 
kortárs
Szentjánosi Csaba Versek
Ballai László A fővadász szobra
Képes Gábor Versek
Friedler Magdolna Kérem, vigyázzanak!
Boga Bálint Egy
Farkas Csaba Újabb nyári kisprózák
Köves István Anzix Prolinéziából
Büki Mátyás Sanyi
Gajdos András Versek
Kántor Zsolt Erudíció és ábránd
Szepesi Zsuzsanna Versek
Gyárfás Endre Füstbe ment terv
Sztanó László Versek
Krasznavölgyiné Koltay Lívia Igaz mese a kenyérről
Fuchs Katalin Ítéletidő
Szilágyi Máté A lakótelep hőse
Gergely István Versek
Kerti István Diákszerelem
Koosán Ildikó Versek
 
görbe tükör
Pruzsinszky Sándor Húsevő
Jahoda Sándor Újabb dialógusok
 
műhely
Szepes Erika Amiről nem lehet eleget beszélni, még ma sem
Földeák Iván Derűs eszmélkedés egy jó szívvel olvasható költőről
 
múltunk
Szántai Sándor Ezt is tudni kell! (A leventeségről)
 
mérleg
Kiss Endre Szimmetriák és közös tendenciák – Statisztika
és jövőkutatás 2019-ben
 
vallomás
Dénes Gábor Az én mesém (4. rész)
 
fókusz
Kicsi Sándor András Az ürgéről
 
olvasólámpa
Bereti Gábor Százéves jövőkép
(Csunderlik Péter: Csupa hajdani eszelős)
Madarász Imre Zsarnokportré testközelből
(Margherita (Grassini) Sarfatti: Mussolini élete)
Szentjánosi Csaba Lauer Péter: Bennedkert
Bistey András Dráma, versek, novellák
(Búzás Huba: Janus Pannonius;
Jenei Gyula: Szabadulószoba;
Túri Bertalan: Női sorsok;
Jánoki-Kis Viktória: Átlépsz velem a víz fölött)
 
Fekete-afrikai alkotásokkal

Az ez évben 32. évfolyamába lépett folyóiratunk igen súlyos anyagi helyzetben van, a megszűnés veszélye fenyegeti. Egyetlen rendszeres támogatónk a GÁBOR ANDOR ÍRÓI JUTALOMDÍJ. Köszönetünket fejezzük ki a Magyar Nők Szövetségének, mely egyszeri támogatást nyújtott a folyóiratban 2022-ben nőkről szóló írások, illetve női szerzők írásainak megjelentetéséhez.

A folyóirat fennmaradása érdekében adománygyűjtésre szeretnénk felkérni előfizetőinket, olvasóinkat, szerzőinket, egyben köszönetet mondunk az előző felhívásunkat követően beérkezett támogatásokért. Az Alapítvány nyitott, annak számlájára sárga postai csekken vagy banki átutalással alkalmanként vagy rendszeresen tetszőleges támogatási összeg utalható át az OTP 11784009 20300027 számlájára, melynek tulajdonosa Az Ezredvég Alapítvány. Amennyiben az adományt vállalkozás utalja át, mely azt költségként leírhatja, ahhoz a szükséges igazolást természetesen kiadjuk.




Változás a folyóirat terjesztésében

Kedves Olvasóink!

A Lapker Zrt. olyan jelentős mértékben emelte meg a nyomdatermékek terjesztési költségét, amely összeget az Ezredvég Alapítványnak a továbbiakban nem áll módjában a terjesztés fejében kifizetni, így az Alapítvány 2021. július elsejével felbontotta a céggel a szerződést. Ennek következtében a fo­lyó­irat a továbbiakban újságárusítási helyeken nem érhető el.

A postaköltségek folyamatos emelése következtében az egyes számok árát kénytelenek vagyunk 2022. január elsejétől felemelni. Az előfizetési díjak változatlanok maradnak.

Egyes számok 800 forintos áron továbbra is megvásárolhatók az Írók Boltjában (1061 Budapest, And­rássy út 45.) valamint – a járványügyi helyzet megszüntetését követően – a folyóirat szer­kesz­tő­sé­gében (1086 Budapest, Magdolna utca 5-7. IV. emelet). Azt megelőzően megrendelhetők Sza­kács Jánosnénál a 06 20/ 28 38 330 telefonszámon.

Rendszeres olvasóinknak figyelmébe ajánljuk az éves vagy féléves előfizetés lehetőségét. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően előfizetőink a továbbiakban is két kategóriában fizethetnek elő: ha csupán az Ezredvégre kívánnak előfizetni, az éves előfizetési díj 3.500 Ft, a féléves 1.750 Ft. Ha igénylik szerzőink Z-füzetei egyikének csatolását, úgy évi 4.500 Ft, vagy félévenkénti 2.500 Ft elő­fi­ze­tési díj mellett kaphatják meg azt a folyóirattal együtt. Új előfizetőink az előfizetési szándékot szí­veskedjenek a fenti telefonszámon vagy az ezredveg1991@gmail.com e-mail címen jelezni a pos­ta­cím és az előfizetés módja (csekk vagy banki utalás) egyeztetése céljából Szakács Jánosné (Ági) szerkesztőségi titkárral.


Következő számunk szeptemberben jelenik meg